• Naša vizija je: „Mi smo važan čimbenik u razvoju poduzetništva“
  • Naša misija je: „Budimo promjena koju želimo“ (M. Gandhi)

O udruzi Perspektiva

Udruga za razvoj poduzetništva PERSPEKTIVA osnovana je sa ciljem razvoja i promicanje poduzetništva, točnije na pristupu „Poduzmi nešto“ što je ujedno i naš pogled na svijet poduzetništva.

O udruzi Perspektiva

Razvoj poduzetništva je poticanje samoinicijative, pro-aktivnosti, umrežavanja, kreativnosti i upornosti svakog pojedinca da osigura prije svega svoju egzistenciju i razvije svoju zajednicu.

O udruzi Perspektiva

Cjelokupni razvoj poduzetništva promatramo kroz održivi razvoj, a to je za nas razvoj gospodarstva, zaštita okoliša i društvena pravednost. Vjerujemo da je upravo poduzetnički pristup izuzetno bitan radi kroz osiguranje društvene pravednosti i omogućavanje svakome jednake prilike.

Projekt Ženska perspektiva

Nova perspektiva za žene u nerazvijenim područjima, skraćeno Ženska perspektiva nastao je kao odgovor na prepoznatu potrebu za osnaživanje ženskog poduzetništva u nerazvijenim područjima. Projekt je utemeljen na iskustvu članova udruge i razvijen je na činjenici da lokalno postoji jako puno žena koje imaju odlične tradicionalne i ekološke proizvode, međutim teško izlaze na regionalno i nacionalno tržište. Ženska perspektiva je potakla daljnji razvoj poduzetničkog pothvata žena poduzetnica iz tri osnovna segmenta, a to su poljoprivredna proizvodnja, agroturizam, izrada rukotvorina i suvenira Projekt Ženska perspektiva je u stvari razvojni poduzetnički model u kojemu je bio cilj da se 50 žena poduzetnica osnaži i ojača novim znanjima i vještinama te da im se otvore neka nova tržišta prema njihovom interesu.

Novosti

Događanja, najave, aktualnosti...

Kako napreduje provedba projekta "Ženska perspektiva"

U sklopu projekta Nova perspektiva za žene u nerazvijenim područjima  – „Ženska perspektiva“  želja je potaknutidaljnji razvoj poduzetničkih pothvata koji vode žene i to iz posebnih područja kao što su poljoprivredna proizvodnja,  agroturizmom, izrada rukotvorina i suvenira.

Profil korisnica za projekt “Ženska perspektiva”

U sklopu projekta Nova perspektiva za žene u nerazvijenim područjima „Ženska perspektiva“ želja je potaknuti daljnji razvoj poduzetničkih pothvata koji vode žene i to iz posebnih područja kao što su poljoprivredna proizvodnja, agroturizmom, izrada rukotvorina i suvenira.

Brošura "Ženska perspektiva"

Preuzmite brošuru i saznajte više o projektu "Ženska perspektiva" - što on predstavlja i na koji način se prijaviti i sudjelovati u njemu.

Naš tim

Stručnjaci koji vode našu udrugu u projekte.

Predsjednik udruge za razvoj poduzetništva PERSPEKTIVA. Treća generacija poduzetnika ima vlastitu konzultantsku tvrtku za razvojne projekte i coaching. Specijalnost mu je lokalni i regionalni razvoj, razvoj poduzetništva, društvene i komunalne infrastrukture. Stručnjak za izradu i provedbu projekta financiranih iz EU fondova.

+

Konzultantica koja se bavi razvojem društvenog poduzetništva. Sveučilišno obrazovanje stekla je u humanističkim, a znanstvenim magisterijem u društvenim znanostima na modelu poduzetničkog učenja. Dvadeset godina radila je u državnoj upravi na kreiranju mjera i aktivnosti vladinog Programa poticanja razvoja maloga gospodarstva i poduzetništva.

+

U poduzetništvu 30 godina, 18 godina predavač na Veleučilištu VERN – specijalizacija ePoslovanje, Poslovna organizacija, Inteligentna organizacija. Diplomirala na FER Zagreb a magistrirala na FOI Varaždin.Sudjelovala na nekoliko europskih projekata kao lokalni stručnjak (npr. “E-business Competitiveness Improvement Programme).

+

Trenutno je zaposlen u vlastitoj tvrtki DEK-Agram za poslovno savjetovanje. Trener je s višegodišnjim iskustvom, koji kombinira radno iskustvo sa znanošću, primjenjujući specifična znanja s pedagoškim vještinama. Specijalist za područja pripreme projekata, poslovnih planova, marketing strategije i kvalitetu.

+

Sudjelovao je u stvaranju velikog broja e-projekata na lokalnoj, nacionalnoj i međunarodnoj razini, te je radio kao senior konzultant na nekoliko projekata Europske Unije u regiji. Autor je više desetaka stručnih članaka, 4 knjige i 2 priručnika o e-poslovanju financiranih od strane nekoliko EU projekata.

+

Marketing konzultantica, zaljubljenica u turizam i osobni rast. Direktorica je turističke zajednice Grada Požege i direktorica marketinga glazbenog festivala Aurea Fest Požega. Specijalnost joj je upravljanje kvalitetom, kreiranje i brendiranje turističkih proizvoda te storytelling.

+

45 godina uspješne karijere. 25 godina u međunarodnom poslovanju i na menadžerskim položajima u Hrvatskoj i inozemstvu. Poznavanje više proizvodnih i uslužnih gospodarskih sektora, posebno kozmetika, pekarstvo, drvo i TV produkcija.

+

Mi u brojkama

Uspjesi našeg projekta Ženska perspektiva

75
žena se prijavilo na
projekt Ženska perspektiva
65
žena je prošlo kroz
projekt Ženska perspektiva
51
žena poduzetnica
sudjeluje u poduzetničkom pothvatu
5
žena poduzetnica je
pokrenulo novi posao

Svjedočanstva

Što kažu neke od sudionica u našim projektima?

Marijana Margetić Bošnjak
Marijana Margetić Bošnjak
Ženska Perspektiva me podsjetila da ne trebamo prosuđivati. Ja jesam kad sam mislila da je ovo samo još jedan set prosječnih “ženskih” predavanja. Ovdje se javno ispričavam prije svih Tomislavu. Zaista sam sudjelovala u dosta projekata koji su bili odrađivani površno. Čestitam vam Dragice i Tomislave što ste napravili izvrstan projekt i što ga prilagođavate nama. Vrijednost koju dobivam za vrijeme uloženo u Perspektivu za mene je vrlo velika. Osjeti se da cijenite naše vrijeme jer ste angažirali vrhunske predavače. Taj dio me najviše ljutio na prosječnim projektima, kada voditelj sam održava sva predavanja ili u najboljem slučaju angažira nekog nedoraslog kolegu. Ovdje vam skidam kapu!
Milica Ranković
Milica Ranković
Da promjenila sam se i to drastično do nedavno sam bila jako usamljena a sad imam sve vas koje smatram svojom podrškom jer ja to želim ,a sve vi to mi nesebično dajete. Sjećam se da sam do nedavno pri upoznavanju znala reći ” ma ja sam nitko” a sada se osjećam da sam itekako NETKO. Dali sam upoznala nekog posebnog? O DA. Sve vas, svaka na svo način ostavila utisak na mene, neka osmjehom neka pogledo, neka zagrljajem, neka pričom, neka suzom ali prof. Repač, Dragica , mala-velika Dona nekako posebno, Sandra Grgić sa dve rečenice izrečene u pravo vreme na pravi način došla je do srži mene a još se nismo stigle ni upoznati. Nesmem ni da mislim da će ovo sve prestati.
Anita Nekić
Anita Nekić
Sta reci….pozitivnije gledam na sebe,ljude koji me okruzuju,vidim nove prilike,vidim greske i nastojim ih ispravit.Na sve gledam nekako odraslije i slobodnije.Shvacam da nema nerjesivih stvari,nikad ne odustati…hrabro ici do cilja.U danasnjem svijetu upoznati toliko zena na jednoj radionici i imati osjecaj da smo sve ko jedna,drage moje srce mi ko kuca .Puna novih ideja i bogata za nove prijateljice i prijatelje.Sta jos reci ,osim da cete mi faliti.Voditeljima projekta veliko hvala na svemu! Kroz ovaj projekat sam shvatila da moj posao ima smisla,da sam ipak s razlogom tu gdje jesam.Ponosna na svoj rad i proizvode,koje cu sada puno lijepse i kvalitetnije znati predstaviti i prodati.
Ljubica Vido
Ljubica Vido
Poduzetnice moje sve ste rekle i ja sam oduševljena i sretna sve vas cijenim i poštujem je ste uistinu prave poduzetnice.
Manda Živić
Manda Živić
Nisam vješta u pisanju komentara,ali svaka od Vas je rekla ono što i ja osjećam.Sve ovo me je jako taklo,dotaklo kako li da se izrazim.Radujem se sustetu u Daruvaru!
Mihaela Lovreković
Mihaela Lovreković
Dragi moji,mogu reči da nikada nigdje nisam osjetila toliku ljubav kao među svima vama.Hvala svima što su svojim prisustvom promjenili moj život.A ja sam postala druga osoba,koja svoj rad i kreativnost cjeni još više.

Udruga Perspektiva u medijima

Naše projekte prate i drugi mediji...

Snaga mikro poduzetničkih pothvata leži u lokalnom povezivanju

S proljećem 2019. zaokružujemo ciklus intenzivnih poslovnih edukacija i treninga 65 poduzetnica, korisnica projekta „Ženska perspektiva“, s ponosom ističu voditelji ovog projekta regionalnog značaja za Hrvatsku, pokretač mr. sc. Tomislav Lneniček i voditeljica mr. sc. Dragica Karajić.

"Ženska perspektiva" pomaže poduzetnicama

Projekt Ženska perspektiva pokreće Udruga za razvoj poduzetništva „Perspektiva" iz Lipika. Cilj je projekta - poduzetnicama iz nerazvijenih područja Hrvatske pomoći u razvoju i jačanju njihovih poduzetničkih aktivnosti.

Motivacijske radionice za poduzetnice projekta “Ženska perspektiva”

Udruga za razvoj poduzetništva „Perspektiva“ iz Lipika u suradnji s partnerima projekta održala je dvije motivacijske radionice kako bi predstavili poduzetnicama projekt „Ženska perspektiva“.

Predstavljena ‘Ženska perspektiva’, projekt u kojem će sudjelovati 50 poduzetnica

Projekt ‘Ženska perspektiva’ za poduzetnice, koji je pokrenula i provodi udruga za razvoj poduzetništva Perspektiva iz Lipika, a financira ga The Coca-Cola Foundation s 250.000 dolara, predstavljen je u petak u Zagrebu.