• Naša vizija je: „Mi smo važan čimbenik u razvoju poduzetništva“
  • Naša misija je: „Budimo promjena koju želimo“ (M. Gandhi)

Tomislav Lneniček – Predsjednik udruge za razvoj poduzetništva PERSPEKTIVA

Treća generacija poduzetnika ima vlastitu konzultantsku tvrtku za razvojne projekte i coaching. Specijalnost mu je lokalni i regionalni razvoj, razvoj poduzetništva, društvene i komunalne infrastrukture. Stručnjak za izradu i provedbu projekta financiranih iz EU fondova. Osnivač je Udruge za razvoj poduzetništva PERSPEKTIVA, te autor projekta Ženska perspektiva.


VODITELJICA PROJEKTA – Mr.sc. Dragica Karajić

Ona je konzultant koja se bavi razvojem društvenog poduzetništva. Sveučilišno obrazovanje stekla je u humanističkim, a znanstvenim magisterijem u društvenim znanostima na modelu poduzetničkog učenja.

Dvadeset godina radila je u državnoj upravi na kreiranju mjera i aktivnosti vladinog Programa poticanja razvoja maloga gospodarstva i poduzetništva. U procesu pregovora Republike Hrvatske za članstvo u EU bila je članica je odbora zadužena za malo i srednje poduzetništvo.

Ima poduzetničko iskustvo u vlastitoj uvozno-izvoznoj tvrtci,te izvršne direktorice za marketing i međunarodno poslovanje u prehrambeno-prerađivačkom korporativnom sustavu.
Svojom vizijom društvenog poduzetništva, kao jednake prilike svakom pojedincu da dostigne vlastite vrijednosti, zalaže se za čvršće povezivanje dionika društveno ekonomskog sustava koji izgrađuju „win-win“ afirmativne odnose u kojima svatko dobiva i svatko ima koristi.


Sanja Penić

U poduzetništvu 30 godina, 18 godina predavač na Veleučilištu VERN – specijalizacija ePoslovanje, Poslovna organizacija, Inteligentna organizacija. Diplomirala na FER Zagreb a magistrirala na FOI Varaždin. Sudjelovala na nekoliko europskih projekata kao lokalni stručnjak (npr. “E-business Competitiveness Improvement Programme). Dobitnica nagrade Excellent Women Entrepreneurs of the Year 2002 Awards – The Best Women Entrepreneur in Information Technology od UNECE, Ženeva. U projektu Ženska Perspektiva radi kao mentorica ženama poduzetnicama.


Dean Pašiček, dipl. Ing

Rođen u Zagrebu. Po završetku studija, magistrirao je na američkom AIB-u. Dobitnik međunarodne MBA stipendije. Međunarodno certificiran Lead auditor za sustave upravljanja kvalitetom. Trenutno je doktorant na Sveučilištu u Zagrebu. Radno iskustvo stekao radeći na rukovodećim pozicijama domaćih i inozemnih tvrtki. Trenutno je zaposlen u vlastitoj tvrtki DEK-Agram za poslovno savjetovanje. Trener je s višegodišnjim iskustvom, koji kombinira radno iskustvo sa znanošću, primjenjujući specifična znanja s pedagoškim vještinama. Specijalist za područja pripreme projekata, poslovnih planova, marketing strategije i kvalitetu. Nastupa kao autor ili facilitator na domaćim i međunarodnim kongresima, konferencijama i stručnim skupovima. Autor je raznih znanstveno-stručnih radova objavljenih u domaćim i ino izdanjima.


Silvija Podoljak, struč. spec. oec.

Marketing konzultantica, zaljubljenica u turizam i osobni rast. Direktorica je turističke zajednice Grada Požege i direktorica marketinga glazbenog festivala Aurea Fest Požega. Specijalnost joj je upravljanje kvalitetom, kreiranje i brendiranje turističkih proizvoda te storytelling. Pisanje, pričanje, stjecanje i dijeljenje znanja njene su najveće strasti. Društvene mreže i blog smatra alatom koji služi da njeno znanje i iskustvo dođe do što većeg broja ljudi. Tome educira i druge. 

Autorica je bloga Živim po svom, brojnih radionica za osobni i profesionalni rast. Čest je gost predavač, kao i moderatorica raznih događaja. Kroz life coaching i poslovno savjetovanje osnažuje žene u ostvarenju svog punog potencijala, a u projektu Ženska perspektiva u ulozi je predavača i mentora ženama poduzetnicama.


Zvonimir Repač

45 godina uspješne karijere. 25 godina u međunarodnom poslovanju i na menadžerskim položajima u Hrvatskoj i inozemstvu. Poznavanje  više proizvodnih i uslužnih gospodarskih sektora, posebno kozmetika, pekarstvo, drvo i TV produkcija.

Rad za lokalnu i državnu upravu – osnivanje i vođenje ureda za međunarodnu ekonomsku suradnju Grada Zagreba devedesetih, savjetnik ministrice za regionalni razvoj i EU fondove.

20 godina konzultant za poslovni sektor i javnu upravu, posebno na poslovima jačanja konkurentskih kapaciteta, privlačenju ino-ulaganja i internacionalizacijji poslovanja.

18 godina predavač na veleučilištu i sveučilištu primjenjenih znanosti VERN, na kolegijima strateškog upravljanja, poslovnog odlučivanja, marketinga i međunarodnog poslovanja.

U zadnjih nekoliko godina uz ostale poslove, aktivno uključen u rad Matice umirovljenika Hrvatske na apliciranju i korištenju sredstva EU fondova i poticanju društveno korisnog poduzetništva.


Siniša Begović, MBA

Kroz svoju dugogodišnju menadžersku i konzultantsku karijeru konstantno se usavršava i radi na kompleksnim e-commerce i e-business sustavima s usmjerenjem na poslovni, idejni i funkcionalni aspekt. Sudjelovao je u stvaranju velikog broja e-projekata na lokalnoj, nacionalnoj i međunarodnoj razini, te je radio kao senior konzultant na nekoliko projekata Europske Unije u regiji.

Kroz svoj radni vijek obnašao je funkcije izvršnog direktora, voditelja projekata, direktora marketinga, a na regionalnoj razini voditelja Web i e-Commerce odjela, te direktora sektora e-trgovine velikih hrvatskih tvrtki. U posljednjih nekoliko godina održao je više stotina treninga i radionica iz različitih područja kojima je pomogao privatnim i poslovnim subjektima u optimizaciji rješenja i nastupu na tržištima. Diplomirao je novinarstvo na Fakultetu političkih znanosti u Zagrebu, magistrirao poslovno upravljanje na University of Gloucestershire, UK, te magistrirao tehnologiju i edukaciju na University of Leeds, UK.

Autor je više desetaka stručnih članaka, 4 knjige i 2 priručnika o e-poslovanju financiranih od strane nekoliko EU projekata.

Udruga Perspektiva u medijima

Naše projekte prate i drugi mediji...

Snaga mikro poduzetničkih pothvata leži u lokalnom povezivanju

S proljećem 2019. zaokružujemo ciklus intenzivnih poslovnih edukacija i treninga 65 poduzetnica, korisnica projekta „Ženska perspektiva“, s ponosom ističu voditelji ovog projekta regionalnog značaja za Hrvatsku, pokretač mr. sc. Tomislav Lneniček i voditeljica mr. sc. Dragica Karajić.

"Ženska perspektiva" pomaže poduzetnicama

Projekt Ženska perspektiva pokreće Udruga za razvoj poduzetništva „Perspektiva" iz Lipika. Cilj je projekta - poduzetnicama iz nerazvijenih područja Hrvatske pomoći u razvoju i jačanju njihovih poduzetničkih aktivnosti.

Motivacijske radionice za poduzetnice projekta “Ženska perspektiva”

Udruga za razvoj poduzetništva „Perspektiva“ iz Lipika u suradnji s partnerima projekta održala je dvije motivacijske radionice kako bi predstavili poduzetnicama projekt „Ženska perspektiva“.

Predstavljena ‘Ženska perspektiva’, projekt u kojem će sudjelovati 50 poduzetnica

Projekt ‘Ženska perspektiva’ za poduzetnice, koji je pokrenula i provodi udruga za razvoj poduzetništva Perspektiva iz Lipika, a financira ga The Coca-Cola Foundation s 250.000 dolara, predstavljen je u petak u Zagrebu.