• Naša vizija je: „Mi smo važan čimbenik u razvoju poduzetništva“
  • Naša misija je: „Budimo promjena koju želimo“ (M. Gandhi)

Marijana Margetić Bošnjak  Ženska Perspektiva me podsjetila da ne trebamo prosuđivati. Ja jesam kad sam mislila da je ovo samo još jedan set prosječnih “ženskih” predavanja. Ovdje se javno ispričavam prije svih Tomislavu. Zaista sam sudjelovala u dosta projekata koji su bili odrađivani površno. Čestitam vam Dragice i Tomislave što ste napravili izvrstan projekt i što ga prilagođavate nama. Vrijednost koju dobivam za vrijeme uloženo u Perspektivu za mene je vrlo velika. Osjeti se da cijenite naše vrijeme jer ste angažirali vrhunske predavače. Taj dio me najviše ljutio na prosječnim projektima, kada voditelj sam održava sva predavanja ili u najboljem slučaju angažira nekog nedoraslog kolegu. Ovdje vam skidam kapu!


Anita Nekić Sta reci….pozitivnije gledam na sebe,ljude koji me okruzuju,vidim nove prilike,vidim greske i nastojim ih ispravit.Na sve gledam nekako odraslije i slobodnije.Shvacam da nema nerjesivih stvari,nikad ne odustati…hrabro ici do cilja.U danasnjem svijetu upoznati toliko zena na jednoj radionici i imati osjecaj da smo sve ko jedna,drage moje srce mi ko kuca .Puna novih ideja i bogata za nove prijateljice i prijatelje.Sta jos reci ,osim da cete mi faliti.Voditeljima projekta veliko hvala na svemu! Kroz ovaj projekat sam shvatila da moj posao ima smisla,da sam ipak s razlogom tu gdje jesam.Ponosna na svoj rad i proizvode,koje cu sada puno lijepse i kvalitetnije znati predstaviti i prodati.


Milica Ranković  Da promjenila sam se i to drastično do nedavno sam bila jako usamljena a sad imam sve vas koje smatram svojom podrškom jer ja to želim ,a sve vi to mi nesebično dajete. Sjećam se da sam do nedavno pri upoznavanju znala reći ” ma ja sam nitko” a sada se osjećam da sam itekako NETKO. Dali sam upoznala nekog posebnog? O DA. Sve vas, svaka na svo način ostavila utisak na mene, neka osmjehom neka pogledo, neka zagrljajem, neka pričom, neka suzom ali prof. Repač, Dragica , mala-velika Dona nekako posebno, Sandra Grgić sa dve rečenice izrečene u pravo vreme na pravi način došla je do srži mene a još se nismo stigle ni upoznati. Nesmem ni da mislim da će ovo sve prestati.
Edukacije neprocjenjive , zahvaljujem se svim profesorima i Tomislavu na tome jer ja do takvih predavanja nisam imala priliku doći na drugom mjestu.
Tko sam danas, osoba koja je itekako NETKO i koja zna kako dalje. Pronašla sam se.❤️???????? Možda ipak najvrjednije u ovom projektu je to što osjećam da je svima izistinski stalo. Ništa nije odrađeno suhoparno i tek tako da zadovolji formu, stalno se osjećala emocija. ????


Mihaela Lovreković Dragi moji,mogu reči da nikada nigdje nisam osjetila toliku ljubav kao među svima vama.Hvala svima što su svojim prisustvom promjenili moj život.A ja sam postala druga osoba,koja svoj rad i kreativnost cjeni još više.Neka vas ljubav vodi kroz cijeli život,jer samo se srcem dobro vidi.Čuvali vas anđeli na putu života.Volim vas.????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????


Sandra Grgić Silvija Podoljak hvala ti na ovom setu pitanja. Odakle početi? Puno toga se promijenilo u nazad nekoliko mjeseci. Puno sam odlučnija, hrabrija i poslovno iskusnija nego prije ovog projekta. U ovom predivnom “društvancu” sam našla puno predivnih žena zakoje mogu reći da su mi prijateljice. To je danas jako teško naći. VOLIM VAS SVE ODREDA. Počet ću sa Marijana Margetić Bošnjak, žena koja mi je puno toga rasvjetlila na mom putu ????. Silvija Podoljak je žena uz koju me nikada nije bilo strah što ču i kako ču reći javno ( a to je moj jedanveliki misteri). Pomogla mi je savjetom, primjerom i naravno podrškom. Irena Derjanović žena koja zna, može ali i treba nas kao što i mi trebamo nju. Ona je ta koja neodustaje nikada pa makar se sve rušilo oko nje (zadnje naše druženje u NG). Marija Tworek mi je nekidan razjasnila što nam se to u ovoj grupi događa. “Lakše je nešto vidjeti kod nekog drugog nego li kod sebe . Zato sve trebamo NAPUTAŠICE (nova hrvatska riječ; označava ženu koja pomaže drugoj ženi kad joj je potrebna pomoć na životnom putu). Milica Ranković je kmoja inspiracija u ovom dijelu mog života. Osoba u kojoj sam vidjela sebe prije 10 godina. Milice želim ti pružiti bar malo nade, pomoći i oslonca na tvom putu. Znam da nije lako, ali zato smo tu gdje jesmo. Ljubica Vido žena, majka sa puno iskustva i puno ljubavi. Žena koja zna i želi svojim živopisnim primjerima nam pokazati da za sve postoji rješenje. HVALA TI! Anita Nekić žena koja je toliko jaka i sposobna da joj je nebo granica…. Sjetim se 100 puta naših razgovora i tada shvatim lkoliko sam sretna što imam podršku za ono što radim. ????Darija PerosevicMihaela LovrekovićVeronika Vuković,…… naši razgovori i druženja su tek počela. Puno toga je još pred nama. Manda Živić – kapa do poda. Žena zmajica Svako malo te se sjetim i kažem NEDOTIČE ME. Upravo to je ono što si mi ti dala da imam hrabrosti reći svakom ko mi stvarno nije bitan. Popis bi mogla nastaviti još do petka kad ću opet biti sa svima vama drage moje. I da nezaboravim Tomislav Lnenicek. VELIKO HVALA što si nas okupio i pružio mogučnosti da se povežemo i educiramo. Hvala svim predavačima a posebno prof. Zvonimir Repač koji nam je sa puno primjera i bez ustezanja pokazao gdje smo sad i gdje smo mi za koju godinu.


Darija Perosevic  Drage kolegice, o mojim počecima poduzetništva sam pričala. Bila sam puna energije i entuzijazma kada sam počela. Operacija me zaustavila ali samo nakratko. Slijedile su razne oluje u kojima sam padala i ustajala. Imala sam sve preduvjete za neuspjeh. Ali ja sam vjerovala da mogu, jer sam imala ideja, volje i neku ludu hrabrost.Rekli su mi da odustanem i počnem nešto pametno raditi. Nešto me vuklo naprijed, nisam odustajala, dvije nagrade od strane županije su bile znak da sam na dobrom ali trnovitom putu. A ovaj projekat je to potvrdio. Svi se borimo, imamo podršku, predivne predavače od kojih sam puno naučila. Vas kolegice s kojima dijelim iskustva.
Hvala DragicaKarajić i Tomislav Lnenicek na ovom projektu, svima predavačima, posebno našem Zvonimir Repač, tebi Silvija Podoljak.
Ponosna sam što sam dio ove pozitivne, kreativne i borbene ekipe. 🙂
I samo mogu reći idemo dalje… 🙂 Pozdrav svima


Ljubica Vido Poduzetnice moje sve ste rekle i ja sam oduševljena i sretna sve vas cijenim i poštujem je ste uistinu prave poduzetnice.


Manda Živić Nisam vješta u pisanju komentara,ali svaka od Vas je rekla ono što i ja osjećam.Sve ovo me je jako taklo,dotaklo kako li da se izrazim.Radujem se sustetu u Daruvaru!


Marica Grgić Mandić  Svaki sam susret sa radošču doživjela i osječala se ugodno sa dragim divnim ženama .
Hvala svim predavačima predavanja su učinola svoje osvježila nove vidike i naučila mnogo korisnog, jednostavno sam postala kao Hrast na vjetru ~ Hrabrost još jaču stekla snagu i vjeru u sebe i ono što želim !!
Radujeme ovaj susretvu Daruvaru i želja mi je da ostanemo povezana i ambiciozna grupa Slavonki u budučnosti ~INAT SLAVONSKI JE ČUDO … I ZATO ZAJEDNO SMO JAČE


Valentina Vidović Dragi moji svi sudionici ovog lijepog projekta prvo bih Vam svima zahvalia na velikoj pozitivnoj energiji i podršci koju osjećam svo ovo vrijeme tijekom druženja, jer toga mi je baš sada u životu i trebalo.
Kako živim u sredini koja me ne podržava u mom nastojanju da od vlastitog truda i rada na OPGu moja obitelj može živjeti, imati društvo kao što je u sklopu ovog projekta meni je blagoslov!
Ne samo da sam sada hrabrija i upornija nego ikada, nego sam upoznala i puno ljudi za koje znam da će mi pomoći u daljnjem poslu ako ih za to zamolim.
Hvala gospođi Dragici i Tomislavu što su nas žene okupili u ovaj projekt i nadam se da ćemo dalje sve zajedno surađivati, udružiti se i zaista postati poduzetnice kako se od nas i očekuje…????????????


Blaženka Tkalčević  Otvorili su nam se novi vidici! Kao vječni štreberi bilo nam je odlična, zabavna i zanimljiva svaka edukacija (iliti predavanje, ŠTREBERI!)! Vidjeti kako žene rade, sudaraju se s izazovima, dižu i produžavaju dalje daje nadu u trenucima kad smo nosem ispred nepremostivog zida.
Edukacije i druženja su nam posvijestili da životu treba pristupiti, a ne ga zaobilaziti (teško je, jako teško, ali… )
Najvažniji nam je bio pozitivan pristup u svemu i shvaćanje da nećemo biti osuđeni i omalovažavane ako napravimo pogrešku ili jednostavno naši pogledi su drugačiji od onih nasuprot nama, ali se uvažavamo!
Imati ovakav tim podrške je odlična odskočna daska za nas početnike.
Zahvaljujući Tomislav Lnenicek i Dragici Karajić Karajić na jednom mjestu smo došle u susret sa divovima svog zanata koje bi teško našle u svojoj sredini. Oni su utabali staze i nesebično pokazali nam put kroz hrvatsku poslovnu džunglu. Slađana i jas smo prezadovoljne. Morale smo preći tolike kilometre udaljenosti da bi shvatile koje žene iz susjedstva imaju slične poglede na uspjeh!
Kako obično biva ni vas ne bi našli da nismo poznavali pravu osobu u pravo vrijeme .
A veliko bogatstvo je bilo i naći toliko dragih žena s kojima, samo da smo bliže bile dobre prijateljice. Što više? Puse svima! ????????????????

Udruga Perspektiva u medijima

Naše projekte prate i drugi mediji...

Snaga mikro poduzetničkih pothvata leži u lokalnom povezivanju

S proljećem 2019. zaokružujemo ciklus intenzivnih poslovnih edukacija i treninga 65 poduzetnica, korisnica projekta „Ženska perspektiva“, s ponosom ističu voditelji ovog projekta regionalnog značaja za Hrvatsku, pokretač mr. sc. Tomislav Lneniček i voditeljica mr. sc. Dragica Karajić.

"Ženska perspektiva" pomaže poduzetnicama

Projekt Ženska perspektiva pokreće Udruga za razvoj poduzetništva „Perspektiva" iz Lipika. Cilj je projekta - poduzetnicama iz nerazvijenih područja Hrvatske pomoći u razvoju i jačanju njihovih poduzetničkih aktivnosti.

Motivacijske radionice za poduzetnice projekta “Ženska perspektiva”

Udruga za razvoj poduzetništva „Perspektiva“ iz Lipika u suradnji s partnerima projekta održala je dvije motivacijske radionice kako bi predstavili poduzetnicama projekt „Ženska perspektiva“.

Predstavljena ‘Ženska perspektiva’, projekt u kojem će sudjelovati 50 poduzetnica

Projekt ‘Ženska perspektiva’ za poduzetnice, koji je pokrenula i provodi udruga za razvoj poduzetništva Perspektiva iz Lipika, a financira ga The Coca-Cola Foundation s 250.000 dolara, predstavljen je u petak u Zagrebu.