• Naša vizija je: „Mi smo važan čimbenik u razvoju poduzetništva“
 • Naša misija je: „Budimo promjena koju želimo“ (M. Gandhi)

Kako napreduje provedba projekta “Ženska perspektiva”

U sklopu projekta Nova perspektiva za žene u nerazvijenim područjima  – „Ženska perspektiva“  želja je potaknutidaljnji razvoj poduzetničkih pothvata koji vode žene i to iz posebnih područja kao što su poljoprivredna proizvodnja,  agroturizmom, izrada rukotvorina i suvenira.

Profil poduzetnica u projektu:

 • poduzetnice koje se bave poljoprivrednom proizvodnjom odnosi se na proizvodnju koja ima gotov proizvod za daljnju prodaju, bilo da se radi o proizvodnji sira, vina, ulja i ostalih proizvoda koji su već upakirani i mogu se prodavati kao gotov proizvod.
 • poduzetnice koje se bave agroturizmom jest bilo kakav oblik agroturizma od kušaonica (poljoprivrednih proizvoda) do iznajmljivača smještajnih kapaciteta (apartmana, kuća za odmor i kampova)
 • poduzetnice koja se bave rukotvorinama izradom suvenira baziranih na tradiciji i s elementima narodnih nošnji i dodacima i/ili tradicionalnim proizvodima koji se koriste u domaćinstvu, a mogu imati funkciju suvenira.

Želimo privući žene za sudjelovanje u projektu sa područjima sedam županija (Požeško-slavonska, Vukovarsko – srijemska, Bjelovarsko bilogorska, Brodsko-posavska, Osječko-baranjska, sisačko-moslavačka i Virovitičko-podravska županija)  obuhvaćenih projektom, posvećene su domaćice, uzgajaju voće i povrće, pripremaju razne gotove biološki zdrave proizvode, čuvaju kulturnu baštinu izradom rukotvorina i suvenira, a njihovo tržište je vrlo malo i izrazito lokalno. Projektom želimo afirmirati njihov ekonomski prosperitet i njihovim proizvodima i uslugama podići dodanu vrijednost. Osobno osnaživanje žena i afirmacija njihova gotovo svakodnevnog posla, mijenja pogled na ono što mogu doprinijeti u razvoju svoje zajednice, regije i u konačnici cijele zemlje. Ovim projektom osvješćujemo sudionicama da vlastitim usavršavanjem i modernizacijom svojih ekonomskih aktivnosti, a javnosti to pokazujemo, da se projektom doista doprinosi obiteljskom i gospodarskom oporavku Slavonije i ostalih nerazvijenih područja Hrvatske.

Pružamo:

 • Studijsko putovanje u Istru i upoznavanje pozitivnih primjera ženskog poduzetništva i povezivanje poduzetnica
 • Jednodnevne edukacijske radionice iz područja poduzetničkih i socijalnih vještina
 • Mentorski rad 6 mjeseci stručnih konzultanta na razvoju poduzetničkog pothvata svake poduzetnice
 • Promidžbeno prodajni kanal za poduzetnice
 • Promidžba poduzetničkih pothvata poduzetnica

Očekujemo:

 • Prijavu koju sačinjava motivacijsko pismo i životopis
 • Aktivno sudjelovanje na svim aktivnostima (studijsko putovanje, edukacijske radionice i mentorstvo)

Prijava se predaje putem e-pošte: prijava@perspektiva.hr, a izabrane poduzetnice ćemo pozvati za sudjelovanje u projektu i potpisivanje ugovora o suradnji. Broj poduzetnica je ograničen na 50 korisnica.

Sve dodatna pojašnjenja i informacije pruža voditeljica projekta „Ženska perspektiva“  mr.sc. Dragica Karajić, e-mail:  dragica@perspektiva.hr ; telefon: 098 214 510.

Udruga Perspektiva u medijima

Naše projekte prate i drugi mediji...

Snaga mikro poduzetničkih pothvata leži u lokalnom povezivanju

S proljećem 2019. zaokružujemo ciklus intenzivnih poslovnih edukacija i treninga 65 poduzetnica, korisnica projekta „Ženska perspektiva“, s ponosom ističu voditelji ovog projekta regionalnog značaja za Hrvatsku, pokretač mr. sc. Tomislav Lneniček i voditeljica mr. sc. Dragica Karajić.

"Ženska perspektiva" pomaže poduzetnicama

Projekt Ženska perspektiva pokreće Udruga za razvoj poduzetništva „Perspektiva" iz Lipika. Cilj je projekta - poduzetnicama iz nerazvijenih područja Hrvatske pomoći u razvoju i jačanju njihovih poduzetničkih aktivnosti.

Motivacijske radionice za poduzetnice projekta “Ženska perspektiva”

Udruga za razvoj poduzetništva „Perspektiva“ iz Lipika u suradnji s partnerima projekta održala je dvije motivacijske radionice kako bi predstavili poduzetnicama projekt „Ženska perspektiva“.

Predstavljena ‘Ženska perspektiva’, projekt u kojem će sudjelovati 50 poduzetnica

Projekt ‘Ženska perspektiva’ za poduzetnice, koji je pokrenula i provodi udruga za razvoj poduzetništva Perspektiva iz Lipika, a financira ga The Coca-Cola Foundation s 250.000 dolara, predstavljen je u petak u Zagrebu.