Prijava za sudjelovanje u projektu

U sklopu projekta Nova perspektiva za žene u nerazvijenim područjima  – „Ženska perspektiva“  želja je potaknuti daljnji razvoj poduzetničkih pothvata koji vode žene i to iz posebnih područja kao što su poljoprivredna proizvodnja,  agroturizmom, izrada rukotvorina i suvenira.

Profil poduzetnica u projektu:

  • poduzetnice koje se bave poljoprivrednom proizvodnjom odnosi se na proizvodnju koja ima gotov proizvod za daljnju prodaju, bilo da se radi o proizvodnji sira, vina, ulja i ostalih proizvoda koji su već upakirani i mogu se prodavati kao gotov proizvod.
  • poduzetnice koje se bave agroturizmom jest bilo kakav oblik agroturizma od kušaonica (poljoprivrednih proizvoda) do iznajmljivača smještajnih kapaciteta (apartmana, kuća za odmor i kampova)
  • poduzetnice koja se bave rukotvorinama izradom suvenira baziranih na tradiciji i s elementima narodnih nošnji i dodacima i/ili tradicionalnim proizvodima koji se koriste u domaćinstvu, a mogu imati funkciju suvenira.

Želimo privući žene za sudjelovanje u projektu sa područjima sedam županija (Požeško-slavonska, Vukovarsko – srijemska, Bjelovarsko bilogorska, Brodsko-posavska, Osječko-baranjska, sisačko-moslavačka i Virovitičko-podravska županija)  obuhvaćenih projektom, posvećene su domaćice, uzgajaju voće i povrće, pripremaju razne gotove biološki zdrave proizvode, čuvaju kulturnu baštinu izradom rukotvorina i suvenira, a njihovo tržište je vrlo malo i izrazito lokalno. Projektom želimo afirmirati njihov ekonomski prosperitet i njihovim proizvodima i uslugama podići dodanu vrijednost. Osobno osnaživanje žena i afirmacija njihova gotovo svakodnevnog posla, mijenja pogled na ono što mogu doprinijeti u razvoju svoje zajednice, regije i u konačnici cijele zemlje. Ovim projektom osvješćujemo sudionicama da vlastitim usavršavanjem i modernizacijom svojih ekonomskih aktivnosti, a javnosti to pokazujemo, da se projektom doista doprinosi obiteljskom i gospodarskom oporavku Slavonije i ostalih nerazvijenih područja Hrvatske.

Pružamo:

  • Studijsko putovanje u Istru i upoznavanje pozitivnih primjera ženskog poduzetništva i povezivanje poduzetnica
  • Jednodnevne edukacijske radionice iz područja poduzetničkih i socijalnih vještina
  • Mentorski rad 6 mjeseci stručnih konzultanta na razvoju poduzetničkog pothvata svake poduzetnice
  • Promidžbeno prodajni kanal za poduzetnice
  • Promidžba poduzetničkih pothvata poduzetnica

Očekujemo:

  • Prijavu koju sačinjava motivacijsko pismo i životopis
  • Aktivno sudjelovanje na svim aktivnostima (studijsko putovanje, edukacijske radionice i mentorstvo)

Prijava se predaje putem e-pošte: prijava@perspektiva.hr, a izabrane poduzetnice ćemo pozvati za sudjelovanje u projektu i potpisivanje ugovora o suradnji. Broj poduzetnica je ograničen na 50 korisnica.

Sve dodatna pojašnjenja i informacije pruža voditeljica projekta „Ženska perspektiva“  mr.sc. Dragica Karajić, e-mail:  dragica@perspektiva.hr ; telefon: 098 214 510.

Perspektiva

Perspektiva